Programma

Reguliere openingstijden
In het Atelier voor Aandacht kan je dagelijks binnenlopen voor begeleide meditaties. Dit zijn de vaste meditatietijden:
– iedere maandag t/m vrijdag van 10.00-11.30 uur vipassana meditatie (afwisseling van zit- en loopmeditatie)
– iedere donderdagavond van 20.00-21.30 uur vipassana meditatie (afwisseling van zit- en loopmeditatie)
– andere tijden zijn mogelijk op afspraak

Iedereen met en zonder meditatie ervaring is welkom om mee te doen.
Alle kosten in het Atelier voor Aandacht zijn op basis van dana/pay what you want.

Zomerstop 2024
Het Atelier voor Aandacht is gesloten vanaf maandag 8 juli tot en met maandag 19 augustus 2024. Op de laatste donderdagavond voor de zomerstop -4 juli- is er traditioneel een aangepast programma met een gezamenlijke seizoensafsluiting voor alle gasten die in het afgelopen seizoen mee hebben gemediteerd.

Dhammatalk of thema-lezing
Iedere eerste donderdag van de maand houdt Karin Doms voorafgaand aan de groepsmeditatie een dhammatalk ofwel lezing waarin zij ingaat op wisselende thema’s uit het boeddhisme. Vaak sluit zij daarin aan bij actuele persoonlijke en/of maatschappelijke vraagstukken. Klik hier voor meer informatie.

Kundalini meditatie (stopt per 1 mei 2024)
Tot en met april 2024 doen we iedere oneven week samen een kundalini meditatie in het Atelier. Kundalini is meditatie is door de combinatie van dans, beweging en rust een echte energie-booster, in vier stadia gaan we van shaken, naar dansen, naar zitten en vervolgens naar liggen. Deze meditatie is gericht op het laten stromen van de levensenergie.

12/13/14 April 2024: Meditatieweekend ‘Vrede vinden in onzekerheid’
In het weekend van 12, 13 en 14 april 2024 organiseert SATI in het Atelier voor Aandacht weer een meditatieweekend. Het thema van het weekend is ‘Vrede vinden in onzekerheid’. Het meditatieweekend start op vrijdag 12 april om 19.00 uur en duurt tot zondag 14 april om 16.30 uur. Meer informatie vind je hier.

Najaar 2024: Introductiecursus ‘Vipassana meditatie in het dagelijks leven’
Eenmaal per jaar organiseren we een introductiecursus ‘vipassana meditatie in het dagelijks leven’. In deze cursus gaan we dieper in op de methodiek van de vipassana meditatie en op de achterliggende boeddhistische filosofie. Deze cursus, bestaande uit vijf aaneengesloten donderdagavonden, is geschikt voor iedereen die op een laagdrempelige manier wil kennismaken en oefenen met meditatie. De eerstvolgende introductiecursus vindt plaats in het najaar van 2024, gedurende de vijf donderdagavonden in oktober (te weten 3, 10, 17, 24 en 31 oktober). Lees hier meer algemene informatie over de cursus.

Individuele meditatie met persoonlijke begeleiding
– voor mensen die individueel willen kennismaken met meditatie
– of mensen die willen oefenen met of sparren over een persoonlijk vraagstuk
– op afspraak

Begeleide groepssessie op maat
– voor groepen en (zakelijke) teams
– eventueel rondom speciale thema’s zoals bijvoorbeeld ‘oefenen met aandachtig leiderschap’ of ‘het lastige gesprek voeren’, al naar gelang de behoefte
– op afspraak

Thema-avonden
Regelmatig organiseren we in het Atelier voor Aandacht filmavonden of thema-avonden. De laatste thema-avond was op 8 maart, die stond geheel in het teken van onze kijk op en omgang met sterven en de dood. Zie voor meer informatie deze link.