Bijzonder moment: SATI krijgt formeel ANBI-status

Deze week startte maandagochtend met een bijzonder moment voor het bestuur van SATI Stichting Aandachtsmeditatie Tilburg.

Voor het eerst sinds de formele oprichting van stichting SATI in 1996 hebben we onze statuten aangepast. Als voorzitter mocht Karin Doms de nieuwe akte ondertekenen.

De stichting die informeel in 1991 in Tilburg begon als een laagdrempelige plek voor het beoefenen van vipassana (ofwel aandachts)meditatie, voldoet nu helemaal aan de governance eisen van deze tijd, maar ook verkrijgt SATI met deze stap officieel weer de ANBI-status. Daarmee is opnieuw bekrachtigd dat SATI geen winstdoelstelling heeft en dat alle SATI-activiteiten in het Atelier voor Aandacht volledig gericht zijn op het algemeen nut.

Voor de gasten in het Atelier betekent dit dat alle meditaties en andere activiteiten op dana-basis beschikbaar blijven, ofwel pay-wat-you-want; een belangrijk boeddhistisch principe waar we graag aan vasthouden.

Iedereen die de (beoefening van) vipassana meditatie in Tilburg wil behouden en stimuleren kan een donatie doen aan de stichting. Neem gerust met ons contact op voor de mogelijkheden.