Iedere 1e donderdag van de maand: dhammatalk

Naast de dagelijkse meditatiesessies in de ochtend is er op donderdagavond inloop groepsmeditatie in het Atelier voor Aandacht / SATI. De groep bestaat uit een wisselende samenstelling van gasten die regelmatig mee komen mediteren, oud en jong, man en vrouw, ervaren en minder ervaren meditatiebeoefenaars.

Iedere eerste donderdag van de maand starten we de groepsmeditatie met een dhammatalk ofwel een lezing. In de dhammatalk gaat Karin Doms in op wisselende thema’s uit het boeddhisme. Vaak sluit zij daarin aan bij actuele persoonlijke en/of maatschappelijke vraagstukken. Na de dhammatalk mediteren we samen en na afloop is er onder het genot van een kopje thee ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over het onderwerp uit de dhammatalk.

In 2023 zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen tijdens de dhammatalks:
– januari: Van intentie naar doen en volhouden, over de helpende krachten om op koers en in balans te blijven
– februari: Over somberheid, een zoektocht naar leegte en verbondenheid/heelheid
– maart: Omgaan met denken en oordelen, het temmen van de interne criticus
– april: Via Dolorosa, de weg uit en door het lijden in zeven stappen

De dhammatalks worden bijna altijd opgenomen en als audiobestand gedeeld in onze appgroep. Onze gasten kunnen deze desgewenst dus altijd (nog eens) beluisteren.

Alle meditatiesessies in het Atelier voor Aandacht zijn vrij toegankelijk. Iedereen is welkom om mee te doen. En alle activiteiten zijn op dana-basis ofwel pay-what-you-want. Dat geldt ook voor de donderdagavonden.

Wie weet tot ziens!