Samen lezen: “In de huid van de Boeddha”

Het Atelier voor Aandacht is een plek in de binnenstad waar je kunt mediteren. Een ruimte waar je temidden van de drukte stilte ervaart, aandacht geeft aan jezelf en aan de verbinding met jouw naasten/ jouw omgeving. Je leert helder waarnemen en gefocust aanwezig zijn in hier en nu. Meditatie is in die zin een gift voor kwaliteit van leven. Het Atelier voor Aandacht biedt de gelegenheid om dat te oefenen en ondersteunt jou hierbij met een begeleide meditatie vanuit de vipassana-traditie. 

Wij, de initiatiefnemers van het Atelier voor Aandacht, laten ons inspireren door het boeddhisme, het christendom en het humanisme. Zonder een geloofsrichting aan te hangen willen we putten uit de rijkdom van deze bewegingen en willen we liefdevol kritisch kijken, luisteren en voelen naar denkwijzen en overtuigingen. Wij bieden de ruimte om die rijke tradities te onderzoeken en in dialoog tot verdiept inzicht te komen. Voor ons is het boeddhisme een spirituele verrijking: zowel het leven als de leer van de Boeddha biedt ankers voor een zinvol leven. Voor ons als westerlingen is het een uitdaging om het boeddhisme goed te verstaan en te begrijpen.

Een boek dat ons inspireert in deze zoektocht is het recente boek van Paul van der Velde: In de huid van de Boeddha. Ad de Wolf heeft het boek gelezen en wil dit graag bespreken met andere geïnteresseerden. Ad: “Dit boek plaatst het westerse beeld van het boeddhisme tegenover de praktijk in Azië. Liefdevol en kritisch wordt met veel kennis de veelzijdigheid en diversiteit van het boeddhisme beschreven. Dit boek daagt uit om met een open houding te kijken naar het boeddhisme en dan wellicht te ontdekken wat het boeddhisme voor jou te zeggen heeft.” 

Het boek is, net als vele andere boeken over boeddhisme en zingeving, te leen bij de bibliotheek van het Atelier voor Aandacht.

Heb jij ook zin om je in dit boek te verdiepen en het een keer samen te bediscussiëren met andere geïnteresseerden? Meld je dan aan via info@ateliervooraandacht.nl