Verbeelding in de binnenstad; toen en nu

Leuk! Vandaag is ons artikel over de geschiedenis en de eerste bewoner van ons pand in de Willem II straat (Piet van Tielraden) gepubliceerd in het Erfgoed Magazine Tilburg.

Willem II straat 40 (en 42) is een markant pand in de Tilburgse binnenstad. Hierin is nu het Atelier voor Aandacht gevestigd. In 1888 was het een Atelier voor beeldhouwkunde. In het Erfgoedmagazine schrijft Ad de Wolf (mede-initiatiefnemer van het Atelier voor Aandacht) over de eerste bewoner, de kunstenaar Piet van Tielraden. Hij droeg sterk bij aan de katholieke identiteit van Tilburg. Die identiteit verandert en dat is terug te zien in de Willem II straat, oa aan de nieuwe muurschilderingen. Het artikel sluit dan ook af met een mooie vraag: hoe ziet de nieuwe verbeelding in de stad eruit en welke betekenis heeft ze voor de gemeenschap? 
Lees het artikel en kom vooral een keertje kijken!

Naar aanleiding van dit onderzoek hebben we ook een nieuwe stadswandeling door Tilburg uitgezet, een mooie route langs de verschillende werken van Piet van Tielraden in Tilburg. Weer eens wat anders toch. 😉
Maar daarover binnenkort meer….