Onze gasten aan het woord: “fijn om hier te zijn”

Dit is Maaike. Zij komt al vanaf de start mee mediteren in het Atelier voor Aandacht, eerst via digitale sessies maar al snel ook fysiek in het Atelier. Het feit dat de corona-maatregelen dit voorjaar maar één gast tegelijkertijd toestonden, gaf extra intimiteit aan die sessies in het begin.

Maaike was de eerste gast die koos voor het mindgym-abonnement van het Atelier voor Aandacht. Zo’n abonnement geeft je de mogelijkheid om onbeperkt binnen te lopen in het Atelier en mee te doen met de dagelijkse meditaties. Sinds maart 2021 komt Maaike wekelijks meerdere sessies meedoen. Maaike: “Ik ervaar het als heel waardevol om zo dicht bij huis fysiek te kunnen mediteren in een prettige en ontspannen sfeer, en fijn om Karin [die de meditaties begeleidt] te leren kennen.”

Maaike had nog geen ervaring met mediteren. In het begin vond zij drie kwartier stil zitten best pittig. Maaike: ” Ik zie de de meditaties en de oefeningen in het Atelier heel erg als ‘niet vluchten’ en voel dat ik op mezelf word teruggeworpen. Dat past heel mooi in het proces waar ik nu in deze levensfase in zit.”

Nu, een paar maanden verder, is Maaike juist blij met de oefening om wat vaker en langer stil te kunnen zitten en aandacht te geven aan datgene wat er echt toe doet. “Steeds meer merk ik de verdieping in de oefening. Heel prettig om hier te kunnen zijn.”

En wat Maaike betreft zijn de positieve effecten van de mindgym ook heel concreet. “Wat ik meeneem zijn de ontmoetingen met andere mensen die op zoek zijn naar een bewustere manier van leven en vooral de praktische tools om gewoon te kunnen zijn met wat er is.”

Ook Roel is al enkele maanden een frequente gast van het Atelier voor Aandacht. Hij vindt het prettig om de ochtenden te starten met meditatie. In het Atelier vindt Roel een rustige plek midden in de stad, waar hij gemakkelijk en laagdrempelig kan binnenlopen. Roel: ” Ik vind het fijn om samen met anderen te kunnen mediteren. Voor mij helpt het ook dat er een vaste structuur in zit, zowel in het programma van het Atelier als in de begeleiding van de meditaties en andere oefeningen. En het is fijn dat Karin en Ad dit met zo veel inzet begeleiden.”