September 2021: introductiecursus ‘vipassana (aandachtsmeditatie) in het dagelijks leven’

Hoe kan het trainen van de mind en het oefenen met aandacht en concentratie ons helpen om effectiever te worden in het werk en in het dagelijks leven? Om ons minder te laten meeslepen door prikkels van buiten en om ontvankelijker en creatiever te kunnen omgaan met momenten van ongemak, onzekerheid en onrust? Tijdens de introductiecursus ‘vipassana in het dagelijks leven’ kun je in vier avondsessies kennismaken -en direct zelf oefenen- met de concrete en praktische methodiek van de vipassana ofwel aandachtsmeditatie. De sessies zijn voorlopig gepland op de dinsdagavonden in september, vinden plaats in het Atelier voor Aandacht en zullen worden begeleid door Karin Doms.

Alles wat je aandacht geeft groeit, zeggen we vaak. Maar bedenk eens hoe veel tijd we in ons leven besteden aan het voeden en eindeloos herkauwen van onze reactieve en repetitieve ik-geörienteerde denkpatronen? Doe ik het wel goed? Vinden ze me wel aardig? Hoe kan ik gelukkiger/succesvoller/mooier/etc… worden?

Meditatie biedt concrete en heldere handvatten om hiervan iets meer los te komen. Karin: “Zelf ervaar ik meditatie ook wel als een 2600 jaar oude vorm van omdenken. Dat is ook de letterlijke betekenis van het Pali-woord ‘vipassana’: anders zien. Anders omgaan met pijn, tegenslag en lastige emoties, niet door deze te vermijden of weg te drukken, maar juist door ze werkelijk te leren zien en te leren kennen. Dat geeft ruimte voor ontvankelijkheid en creativiteit. En dat werkt dus echt zo. Simpel, maar niet persé gemakkelijk. Dat vraagt training. Net zoals fitness of hardlopen een goede training is voor het lichaam, zo is meditatie een effectieve training om de geest fit en soepel te houden ;-)”

Het aantal plaatsen voor deze cursus is beperkt, we willen graag werken met een kleine groep. Dus geef je tijdig op via info@ateliervooraandacht.nl. 

Heb je interesse in een dergelijk programma maar wil je liever als (zakelijke) groep op een zelfgekozen moment een (incompany) sessie ‘vipassana (of aandachtsmeditatie) in het dagelijks leven’ doen? Neem dan gerust contact met ons op, wij denken graag mee over de mogelijkheden voor een programma op maat.

Wat: cursus ‘vipassana in het dagelijks leven’
Wanneer: dinsdagavond 7, 14, 21 en 28 september 2021 van 20.00 uur tot 21.30 uur
Waar: Atelier voor Aandacht, Willem II straat 40 Tilburg
Voor wie: iedereen die ontvankelijker en creatiever wil leren omgaan met onzekerheden en onrust en die interesse heeft in meditatie
Kosten: pay what you want, richtprijs vanaf € 80,-