Proefles begeleide meditatie?

Onlangs kregen wij een vraag via het antwoordformulier op onze website. “Is het ook mogelijk om een proefles begeleide meditatie te doen? En zijn daar kosten aan verbonden?” luidde de vraag. Helaas kunnen wij de vragensteller niet rechtstreeks beantwoorden omdat er geen e-mailadres bij stond.

Maar misschien zijn er meerdere mensen met deze of een soortgelijke vraag. Dus geven we hierbij graag antwoord.
Jazeker, het is mogelijk om een ‘proefles’ begeleide meditatie te doen. Er zijn verschillende opties:

Je kunt altijd een keer vrij binnenlopen voor een van onze dagelijkse begeleide meditaties. Die zijn meestal op de volgende tijden:
– ma t/m vrijdag 8.00-9.00u stilte meditatie
– ma t/m vrijdag 11.00-12.00u begeleide meditatie
– ma t/m vrijdag 16.00-17.00 begeleide meditatie
– donderdag 20.00-21.30u begeleide groepsmeditatie met de groep van SATI

Als je graag een keer wilt mediteren met persoonlijke begeleiding op maat, dan kan je ook een afspraak maken voor een individuele sessie. Dan is de begeleiding helemaal afgestemd op jouw persoonlijke vragen of thema’s.

Wij hopen en verwachten dat we in het najaar van 2021 ook enkele introductiebijeenkomsten voor beginners en geïnteresseerden kunnen organiseren over (vipassana) meditatie. Via de website zullen we je hierover op de hoogte houden.

De kosten voor de meditaties zijn in het atelier gebaseerd op het principe van dana ofwel pay-what-you-want. Als richtprijs gaan we uit van € 10,- voor vrije inloop meditaties. Voor een individuele sessie is de richtprijs vanzelfsprekend hoger, aangezien dit extra tijd en maatwerk vraagt. Hiervoor gaan we uit van € 80,- voor een sessie van één uur.